Akademik Gelişim Birimi ve Akademik Gelişim Bilgi Portalı, Marmara Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı olarak 2010 yılında oluşturulmuştur. AGB, bütün akademisyenlerimizin ve araştırmacılarımızın akademik gelişimlerini kendilerinin planladıkları yönde desteklemek, imkan ve seçenekler sunmak ve üniversitemizin araştırma ve öğretim başta olmak üzere akademik yetkinliğinin ilerletilmesi amacıyla kurulmuştur.

2015-2016 akademik yılında Marmara Üniversitesi'nin uluslararası etkinliğini artıracak ve akademik kalitesini yükseltecek faaliyetler kapsamında yeniden yapılanan birim, bir yandan uluslararası sıralama kuruluşları ile kurumsal irtibatı sağlarken öte yandan yenilediği yönetmeliğinde geçen amaçlar doğrultusunda kurum içinde eğitim ve projelerini sürdürmektedir.

Bu sayfa Akademik Gelişim Birimi tarafından en son 17.01.2022 11:55:55 tarihinde güncellenmiştir.