Hakkımızda

Akademik Gelişim Birimi, Marmara Üniversitesi’nin eğitim, öğretim ve araştırmacı gelişimini desteklemeyi, üniversite öğrencilerinin, akademik ve idari personelin akademik gelişimlerine ve Marmara Üniversitesi’nin uluslararası saygınlığını arttırmaya yönelik stratejiler geliştirmeyi ve faaliyetlerde bulunmayı amaçlamaktadır.

Bu doğrultuda;

● Fakülteler, enstitüler ve diğer birimlerle ortaklık içerisinde öğrencilere, akademik ve idari personele yönelik doğrudan destek çalışmaları; çalıştaylar, online kaynaklar, eğitimler ve danışmanlık faaliyetlerinde bulunur.

● Uluslararası üniversiteleri sıralama (RANKING) kuruluşlarıyla ilgili faaliyetler kapsamında; sıralama kuruluşları arasında irtibatı sağlamak, en önemlisi sıralamalarda Marmara Üniversitesi’nin yerini daha  üst seviyelere çıkarmaya yönelik planlama ve uygulamalarda bulunur.

● Öğretim, öğrenim ve araştırma faaliyetlerinin nitelik ve niceliğini arttırmaya yönelik; akademik personelin başta İngilizce olmak üzere yabancı dil okur-yazarlıklarını geliştirici programlar düzenler.

● Akademik personelin lisans ve lisans üstü düzeyde ders verme ve tez danışmanlığı faaliyetlerini destekleyici programlar yapar.

● Akademik gelişime yönelik araştırma, yayın ve bilimsel toplantılar düzenler.

● Akademik gelişim ve kalite geliştirme disiplini ile alakalı araştırma ve yayın yapar.

● Akademik gelişim konusunda ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılar düzenler.

● Uluslararası tanınırlığı olan bilim insanlarını üniversitemize davet eder.

Bu sayfa Akademik Gelişim Birimi tarafından en son 17.04.2019 17:04:10 tarihinde güncellenmiştir.