ELSEVIER Akademik Veri Tabanları Eğitimi

ELSEVIER Akademik Veri Tabanları Eğitimi

Akademik Gelişim Birimi Koordinatörlüğü, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile işbirliği içinde ELSEVIER akademik veritabanları eğitimi düzenlemektedir.  Bu eğitim programı 26 Ekim 2015, Pazartesi günü Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda 13.30-16.30 saatleri arasında gerçekleşecektir.  Program süresince ELSEVIER’in ScienceDirect, Scopus, Mendeley, Publishing Campus, ve My Research Dashboard veritabanlarının eğitimi yapılmıştır.

 

ScienceDirect bilim, teknoloji ve tıp alanlarında 30,000'den fazla elektronik kitap ve 2,500'den fazla elektronik dergi başlığı içeren Elsevier'in hakemli tam metinli veritabanıdır.

 

Scopus bibliyometrik araçlarla birlikte araştırmayı, izlemeye, analiz etmeye ve görselleştirmeye yarayan; hakemli yayınlardan oluşan en büyük makale özü ve atıf veritabanıdır.

 

Mendeley akademik makaleleriniz yazarken referanslarınızı düzenlemek için kullanabileceğiniz ve bilgisayarınızdaki sanal kütüphanenizi kurup kolayca dökümanlarınıza ulaşabileceğiniz tamamen ücretsiz bir platformdur.

 

Publishing Campus özellikle genç araştırmacılara yönelik ücretsiz dersler, eğitimler ve akademik kariyeri destekleyecek tavsiyeler içeren bir platformdur.

 

My Research Dashboard Scopus, ScienceDirect ve Mendeley veritabanlarının kuvvetlerini birleştirerek araştırmacılara yayınlarının görüntülenmesi, aldığı atıflar ve nakadar paylaşıldığı gibi bilgiler sunan ücretsiz bir Elsevier platformudur.

 

Elsevier Scopus ve ScienceDirect Veritabanları eğitiminden sonra kaliteli ve hakemli bilimsel bilgiye nasıl en hızlı ve en etkin yoldan erişeceğinizi, akademik araştırmanıza nasıl hız kazandıracağınızı öğrenecek, araştırma hayatınızı kolaylaştıracak ve sizi zaman kaybından kurtaracak bir çok özellikle tanışacaksınız.

 

Eğitim Programı:

  • § Veritabanlari hakkında genel bilgiler
  • § Scopus , Sciencedirect ve Mendeley Sunumu
  • § Örnek Taramalar (Online Demo)
  • § Publishing Campus / My Research Dashboard
  • § Soru ve cevaplar

Bu sayfa Akademik Gelişim Birimi tarafından en son 29.07.2016 14:39:27 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM