Kordinatörün Mesajı

KOORDİNATÖR MESAJI

Akademik Gelişim Birimi ve Akademik Gelişim Bilgi Portalı, Marmara Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı olarak 2010 yılında oluşturulmuştur. 2015-2016 akademik yılında ise Marmara Üniversitesi'nin uluslararası etkinliğini artıracak ve akademik kalitesini yükseltecek faaliyetler kapsamında yeniden yapılanan birim, üniversitenin stratejisinin kalkınma hedeflerinin gerçekleştirilmesine kendini adamış, “çalışabilen ve üretebilen yetkin mezunlar” oluşturmayı hedeflemektedir. Bu nedenle akademik mükemmelliği sağlamak için fakülteler ve bölümleriyle ortak çalışır.

Başta yeni üyeler olmak üzere öğretim elemanlarının işledikleri dersleri planlamalarını, geliştirmelerini ve değerlendirmelerini sağlayacak eğitim programları geliştirmek ve uygulamak; öğretim üyeleri arasında teknoloji destekli öğrenmeyi destekleyen eğitim programları sağlamak; tüm disiplinlerdeki öğretim üyeleri arasında uzmanlık alışverişini desteklemek; öğretim üyelerini teknolojiyi öğretme ve öğrenme süreçlerinde kullanmaya ve uzmanlıklarını yansıtan başarı öykülerini teşvik etmek; devam eden akademik ve mesleki gelişimlerinin bir parçası olarak araştırma yapma ve yayınlama konusunda desteklemek; öğrencilerin becerilerini gereksinimlerine uygun olarak geliştiren disiplinler arası eğitim seminerleri düzenlemek birim sorumluluğudur.

Koordinatörlüğümüz bünyesinde yürütülecek olan çalışmaların, üniversitemiz misyon ve vizyonu doğrultusunda geliştirilecek olan planlamalar ile birlikte üniversitemiz tüm akademik personeline katkı sağlamasını temenni ederiz.

Saygılarımla

Birim Koordinatörü Doç. Dr. Nazmi Ekren

Bu sayfa Akademik Gelişim Birimi tarafından en son 19.10.2022 15:56:25 tarihinde güncellenmiştir.